onsdag 23 december 2015

JULLOV OCH TOMTENERVER

Det var inte helt lätt att lämna de här gofisarna hemma i soffan imorse och gå till jobbet.
Nyvakna och mysiga under täcket framför morgon-tv. Julie började låta illa i luftrören igår kväll och vaknade av ordentlig slemhosta imorse. Hon fick sina mediciner och sen var de så taggade på att vara hemma själva så de vinkade glatt iväg mig.
Och såklart hade det gått hur bra som helst. Elvira är ju helt fantastisk. De hade myst och kollat på film och Jullan hade ätit dubbel lunch. Jag fick sluta lite tidigare och kom hem vid tolv och då var de på väg ut till lekparken. Underbara ungar!
På eftermiddagen packade Gustav och Elvira ihop lite grejer och gick över till pappa och Petra. Julafton firar de där i år. Det blir ju genast lite tyst och tomt och vemodigt, och såhär vid storhelger gör det alltid lite extra ont i hjärtat när man inte får vara tillsammans. Det spelar liksom ingen roll hur bra jag vet att de har det, det svider ändå. Men snart ses vi igen och på måndag firar vi jul med alla våra barn åter samlade.

Kvällen har varit väldigt lugn. Fredde har roddat tvättstuga och fixat en Skarestaskjuten julskinka. Så mycket mer julförberedelser har det inte blivit. Det är ju bara vi imorgon.
Julie har lite lagom tomtenerver. Hon har badat och fått håret flätat och naglarna målade och hon skulle bestämt ha hela tomtedressen som pyjamas. Sen hade hon såklart lite svårt att somna. Hon vet ju att tomten kommer imorgon!
Faktum är att tomten kom och fyllde upp under granen redan när hon somnat. Och i fotändan av hennes säng ligger ett sedvanligt morgonpaket och väntar. Ser fram emot morgondagen.
God Jul på er allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar