lördag 19 december 2015

FREDAG OCH LÖRDAG

Igår blev det efterlängtad fredag äntligen. Efter två arbetsdagar! Men det räckte faktiskt. Foglossningen är vidrig. Svårt att stå och svårt att gå. Tur att det bara är femton veckor kvar :)
Barnvecka blev det även igår. Gustav och Elvira hade julavslutning i skolan och kom sen hem. Mysigt. Även om Elvira mest väntade på att mormor och Göran skulle komma hem från Lanzarote så hon kunde följa med hem till dom. Och det gjorde hon. Trots att de inte kom förrän vid midnatt och trots att de, pga av lite fixande hemma, saknade både vatten och avlopp i Färjestaden. Hon älskar verkligen att sova hos mormor.
Och här somnade Julie. För första gången i nya sängen, även om den ännu inte kommit på rätt plats. Hon nattade sig själv.
Sov till halv tio idag gjorde hon också! En sån sovmorgon var det längesen vi fick! Och det var tur då fredagsnatten även bjöd på en del tonårsrelaterat drama. Fredrik fick rycka ut och springa iväg och assistera Gustav som hamnat i en del trubbel. Och det är otäckt när det går upp för en, bit för bit, all den skit som finns bland ungdomar alldeles runt knuten i vår lilla by, och i vilka hårda miljöer våra barn vistas. Men jag är otroligt glad att Gustav ringde mig för att få hjälp i det här fallet. Behöver inte säga mer, bara poängtera att Gustav själv inte gjort något fel. Tvärtom, han gjorde allt rätt i en situation han ville avhjälpa men som blev honom övermäktig.
Kunde du inte förblivit såhär liten? 

Nåväl, tillbaka till lördagsfrukostbilden ovan. Fredde bakade chokladcroissanter och strax efter dök mamma och Göran upp med presenter från Lanzarote.
Julie fick ett jättekinderegg och lyckan var stor! Såna har hon ju bara sett på youtube.
Min plan var egentligen att ägna den här dagen åt att ta in och klä julgranen samt baka en del julgodis. Men inget av det blev gjort. Istället tog vi en shoppingtur till Vällingby. Fixade lite presenter till fröknarna på Julies förskola och andra nödvändigheter. Nu ska jag inte behöva handla nånting mer innan julafton. Tror jag. Och granen och julgodiset kanske jag får tid till imorgon (senare idag, klockan är snart ett...) 
Julie sover med flätor för att få lockigt prinsesshår imorgon. Då väntar första kompiskalaset på Andys lekland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar