måndag 8 februari 2016

VAB, SYSTERMYS, SUSHI, PAKET OCH MORFAR

Det blev vab idag trots allt. Vi bestämde oss redan inatt när hon höll på och hostade och gnydde och hade svårt att komma till ro. Beslutet kändes rätt och riktigt imorse när hon hostade slem så att hon höll på att kräkas flera gånger. 
Julies förskola hade dessutom mailat ut en vädjan igår kväll om att alla som hade möjlighet skulle hålla sina barn hemma idag då de saknade så många pedagoger pga sjukdom. Magsjuka, som det visade sig, så det kändes rätt och riktigt att hålla sig hemma med hostan.
Vi har haft en lugn och skön dag, hon har varit nöjd med att ta det ganska lugnt. Även det ett tecken på att hon är lite krasslig. Efter skolan kom Elvira förbi en stund. Hon är hos pappa egentligen men behövde hämta lite saker.
Hon hade köpt med sig mellis till oss allihop som en överraskning. Så otroligt gulligt gjort!
Jullan var så glad att ha sin syster hemma en stund. Vi tittade på Tingeling. Vid ett kritiskt tillfälle i filmen råkar Tingeling ha sönder den värdefulla höstspiran och Julie utbrister; "Men va faAn!" när den går i tusen bitar. Och jag vet, det ska inte uppmuntras, det är djupt tragiskt med barn som svär och det är alltid föräldrarnas fel, men SOM vi hade svårt att hålla oss för skratt, jag och Elvira.
Sen var de tvungna att leka lite också förstås. De rullade in varandra till varmkorvar i min (typ aldrig använda) träningsmatta.
Till middagstid kom pappa och vi körde över Elvira och alla hennes saker till sin pappa.
Pappa hade med sig middag. Så fantastiskt gott! Jag är kinkig när det gäller en del saker just nu, men sushi kan jag äta hur mycket som helst av.
Hämtade ut två paket på Konsum idag. Ett var till bebis. Nappar och flaska i könsneutral beige.
Och lite nya fräscha sminkprodukter till mig från Lyko. Är i någon fas av att rensa ut gammalt och köpa nytt bland mycket nu. Vill bara ha med mig helt nya kläder och produkter i BB-väskan till exempel och där finns lite kvar att köpa.
Efterrätt! Fredde hade bakat 180 minisemlor på jobbet idag och var tydligen inte nöjd med det så han fortsatte på hemmaplan. Minisemlor med nötcreme och grädde fick vi njuta av till kvällens Farmen.
Och Julie har lekt med morfar och haft så kul, ända tills hon tog tvärslut och då var inget roligt längre. Hon somnade på två sekunder.
Vi kommer att vara hemma imorgon också och är förhoppningsvis fit for fight på onsdag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar