söndag 1 februari 2015

ANNORLUNDA

Idag fick vi besök av Carro och hennes lilla Alma, nybliven 1-åring. Vi ses alldeles för sällan, vilket betyder att vi har mycket att prata om när vi väl gört! Det blir ju en del prat om barn förstås...
Julie och Alma var förtrollade av ipaden, när de plötsligt fick något ännu roligare att titta på, det är ju inte för intet hon går under namnet Bästa Carro!
Efter ett par timmars umgänge drog de vidare på äventyr och jag blev serverad en grym räkpasta och ett glas vitt av min man - helt okej söndagslunch! Sen gick vi ut i snöyran för att rasta oss en stund.
He's back! Julies älskade Olof! Hon var så glad, och imponerad av sin pappas supersnabba snögubbebyggande.
Vi tog en tur till lekparken också. Rutschkanan var ordentligt hal så man fick fånga henne när hon fladdrade ner som en liten vante. Det var naturligtvis superkul!
Vad har vi mer hunnit med...varsin långpromenad i snöslasket och söndagsstäd i vanlig ordning.
Gustav och Elvira blev kvar hos mormor hela dagen eftersom Göran var iväg och jobbade. Det var de inte ett dugg ledsna för! De började dagen med att baka scones till frukost, de gjorde pizza till lunch och muffins till kvällsfika. Däremellan promenerade de i skogen, byggde snölyktor och kollade på film. De hade också gjort jättefina pyssel av glasburkar. Mormor har ett helt rum fullt av pysselgrejer där man kan gå loss och skapa. Jag är rätt avis på deras dag!
Promenad ner till sjön - jag fick lite bilder av mamma.
Paus i snöhög :)
Nu är det dags att ladda om för ny vecka. Har fixat med alla nödvändiga förberedelser, kollat upp alla barnens läxor och letat fram skridskor till Elvira och lite annat jox.
Rolig grej; Elvira hade med sig nån sorts "hälsodeklaration" som jag skulle fylla i inför en kontroll hon ska göra hos skolsköterskan. Bland annat skulle man fylla i namn och födelseår på sina syskon. Alla syskon, dvs både styv- och halvditon. Alla som bodde hemma. Tur då att Olivia inte längre bor kvar hemma hos sin far för det fanns bara ("bara") plats att skriva ner sex syskon på den här blanketten. Sex syskon, alltså ett mindre än vad hon och Gustav har. Familjen annorlunda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar