fredag 1 maj 2015

EXTRADAG

Tänk vad bra det vore om alla helger innehöll en sån här bonusdag som man kan ha till att stöka undan allt sånt som den vanliga helgen inte räcker till, alternativt sånt som man tycker är för tråkigt att ägna tid av den allt för dyrbara heltiden åt. Det vore fint.
Idag har vi tvättat sex maskiner tvätt, dammsugit, skurat, städat badrum, rensat avlopp, städat barnrum och en hel del annat. 
På jobbet är jag just nu engagerad i att se till att vår förskola blir så fri från kemikalier som det absolut är möjligt. Det betyder att jag läst en massa om detta med hur våra barn utsätts för massor av olika vidrigheter i sina leksaker, kläder, hygienartiklar och allmänna omgivning, så nu rensar vi på jobbet. Och då vill jag ju göra detsamma hemma hos oss och bland Julies saker. Det blev en säck med prylar som åkte i soporna, mest billiga plastsaker och inget hon kommer sakna.
Vi tog en promenad till affären och den tog forever. Det var ju blött på marken och Julie skulle stanna och prata med varenda mask och snigel hon såg. Och på skogsvägen var det ju fullt. Hon älskar verkligen maskar. Igår morse hittade hon en utanför dörren som hon plockade upp och tog med till förskolan. Hon gullade med den hela vägen dit och när vi kom fram la hon den under en buske vid dörren och sa åt den att den skulle vänta där tills pappa kom och hämtade. Jättegulligt men också jätteäckligt. Själv avskyr jag maskar och har fortfarande, i mitt snart 35-åriga liv, aldrig tagit i en. Men jag låtsas såklart inför Julie att jag tycker de är supermysiga.
Jag ger er en matbild. Fredde gjorde jättegod och klassisk skagentoast till förrätt idag, det är ju så gott!
Imorgon hoppas vi att vi får hem lite trevliga gäster. Det var meningen att vi skulle fira Rebecca men det visade sig att hon är borta på gymnastiktävling hela dagen. Men förhoppningsvis vill några av kalasgästerna komma och hänga med oss ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar