söndag 26 april 2015

OCH IDAG, SÖNDAG!

Den här dagen har jag och mamma planerat för hela veckan. Vi skulle ta med oss Gustav och Elvira in till stan och bara ha det mysigt. Vi har haft koll på vädret och hoppades verkligen att det skulle vara fint så vi kunde ta båten från Drottningholm (den går såklart även i regn och storm, men det är inte lika trevligt).
Och vilken tur vi hade! Strålande väder, och dessutom fick vi åka den här båten helt själva. 
Så mysigt att få vara med sina stora. Gustav vägrade dock vara med på bild. Vi tuffade på in till Stadshuset och därifrån promenerade vi till Kungsträdgården. Det är sån hype kring den här körsbärsblomningen så vi ville också spana in den. Och det var i grevens tid, på ena sidan parken hade bladen börjar försvinna.
Men det var fortfarande väldigt vackert. Och otroligt mycket folk, man fick typ stå i kö för att fota där under, sånt tycker jag är lite jobbigt.
Men Elvira fotade på!
Och jag tog några jag med förstås, här med knasigt filter dock.
Sen tog vi en tur i gallerian. Där var också hysteriskt mycket folk och varmt så man höll på att avlida så när jag köpt två tröjor drog vi snabbt därifrån. En promenad till gamla stan och mysiga thairestaurangen Siam.
Pat thai och en stor Chang - bra lunch! En god anledning till ytterligare en lång promenad. Bort till Mälarpaviljongen på Norr Mälarstrand där vi avslutade vår dag.
Barnen drack (hysteriskt dyr och) skitnödig fairtrade-cola och vi rosé och delade på enorma kanelbullar. Vi spanade lite på finfolket och sen längtade vi hem till landet.
Och här på landet har lugnet (och barnen) nu lagt sig efter att vi kollat på en Beck-film.
En ny vecka börjar alldeles strax och i vår familj börjar den med en födelsedag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar