måndag 4 april 2016

INTE PLANENLIGT

Sov riktigt oroligt inatt också och vaknade helt vid 4:30 med en fullkomligt vidrig huvudvärk. Jag försökte ligga kvar och vila bort den, men vid sex när Fredrik hade gått till jobbet gick jag upp och tog en alvedon. Blev direkt sämre, illamående, skakade som ett löv och jag trodde nästan att min högra tinning skulle explodera. Jag blev lite rädd när jag började känna mig svimfärdig och bad då Fredrik komma hem igen. Typ tills alvedonen skulle kicka in och jag skulle känna mig bättre. Men när han kom hem och hittade mig som en trasig hög i soffan bestämde han att det var nog bäst att stanna hemma.
Huvudvärken blev bara värre, tog en till alvedon och skulle försöka vila medans Fredde tog upp Julie och lämnade henne på förskolan. Jag kunde dock inte ligga ner över huvud taget, det kändes igen som att huvudet skulle sprängas och jag upplevde att jag hade svårt att få luft. Så jag satt på sängkanten och hyperventilerade tills jag gav upp och ringde förlossningen.
Vi fick komma till specialistmödravården så dit åkte vi när Julie var lämnad. 
Först ctg nån halvtimme. Det såg bra ut även om bebisen var lite väl lugn. Fick dricka kallt och buffa för att få liv i den.
Första blodtrycket som togs var riktigt högt och urinstickan gav litet utslag. Det kändes som att det överensstämde med mitt mående. 
Men efter stunden i vilostolen hade trycket sjunkit. Jag blev skickad för att lämna prover, blod och urin, för att kolla havandeskapsförgiftning och övriga värden och sen träffa läkare.
Allt var förstås bra. Jag mår ju superrisigt idag och kände mig inte alls redo för någon igångsättning, men nånstans hoppades jag ändå, få göra slut på det här nu. Men det är bara att vänta vidare. Jag har fortfarande ont i huvudet och ska försöka sova bort det nu.
Det bästa med dagen är ändå att vi fick testa att låta Julie bli hämtad, utan vidare varsel, av Elvira och Petra som ställde upp så snällt. Det hade så klart gått jättebra och Julie ville verkligen inte följa med oss hem sen när vi kom för att hämta henne. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge till nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar