tisdag 2 oktober 2012

PHEW!

BVC-damen lämnade oss med tre informativa broschyrer. Ingen av dom särskilt festlig.
En om shaken baby-syndrome. Eftersom hon "inte känner oss och därför inte vet om vi är typerna som tappar tålamodet och skulle skaka vårt barn till döds om det inte slutar skrika". Hua! Tänk att sånt förekommer. Tydligen hade det ökat också.

Ökat hade även fallen av plötslig spädbarnsdöd tydligen. Vilket jag avskyr att över huvudtaget höra talas om.
Sen var det det här med småbarn och alkohol, som i liket med bilkörning och alkohol absolut inte hör ihop. Från barnhälsovårdens håll är man bekymrad över att Livsmedelsverket tagit bort alkoholförbudet under amning. Nu säger man att under amning är det okej att dricka 1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan då ingen alkohol vid sådan liten mängd passerar över i mjölken.
Det är man enig om från bvc's sida men man är desto mer bekymrad över själva mammans omdöme om hon pimplar vin. Och så var det med den saken.

Vi blev nog i stort sett godkända i alla fall. Bortsett från det faktum att min pappa lämnat fimpar utanför dörren. Det var förkastligt att en rökare ens fick träffa vårt barn (utan att duscha och byta kläder mellan rökning och närhet av barn) OCH nämnda fimpar var lämnade i barnvänlig höjd. Så bakläxa på det.
Annars var vi på det stora hela nog lämpade som föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar